Sisällöntuotanto

Sisältöä ovat tekstit kuvat ja videot.

Nettisivujen kokonaisuus rakentuu sisällöstä, linkeistä ja ulkoasusta.

Sisällöllä kerrot tuotteestasi tai palvelustasi. Jos sisältö on oikein kohdennettua, se tavoittaa oikeanlaisia asiakkaita. Suunnittele siis sisältö sen mukaan, kenelle sitä tarjoat.

Sisältöä voidaan suunnitella erilaisille alustoille, kuten nettisivuille, joita voi olla monenlaisia, kuten blogit, verkkokaupat tai vaikkapa yrityssivut. Lisäksi on somealustat, joista muutaman mainitakseni, Instagram, Facebook,  YouTube ja TikTok.

Kaikille kanaville löytyy erilaiset kohderyhmät ja sisältö on omanlaista. Siksi onkin tärkeää määritellä ensiksi, että millä alustalla tavoitat parhaiten kohderyhmäsi ja keskittyä tuottamaan heille sopivaa sisältöä, joka voi olla videota, kuvia tai tekstä. 

Yleensä palvelulle tai tuotteelle riittää 2-3 eri kanavaa, joihin perehdyt hyvin. Voit laajentaa osaamistasi aina uusille alustoille tarvittaessa, mutta on parempi hallita yksi hyvin, kuin monta huonosti.

Nettisivujen sisältö

Nettisivut ovat yrityksen "digitaalinen koti" josta tulee löytyä kaikki tarvittava tieto. 

Nettisivuihin kannattaa panostaa. Nettisivujen tulisi ensisijaisesti olla löydettävissä ja olla sellaiset, mistä asiakas löytää kaiken oleellisen  yrityksestäsi. Nettisivujen rakenne ja sisältö tulee suunnitella aina asiakkaan tarpeet huomioiden. Jos sivujesi tärkein tehtävä on tehdä varauksia, niin huolehdi, että varauksen tekeminen on etusivulla ja helppoa asiakkaalle. Yhä useampi käyttää laitteena mobiilia, joten toimivuus on taattava myös mobiililaitteella. Jos mobiili sivuilla on paljon kaikkea, kuten tekstiä ja kuvia, oleellinen tieto jää niiden varjoon. Pidä mobiilisivut siistinä ja laita sinne vain oleellinen tieto siinä järjestyksessä, mitä asiakas sivuilta hakee. Jos et tiedä, mitä asiakas sivuiltasi hakee, voit kysyä heiltä tai kerätä tietoa esimerkiksi Google Analytics avulla.  

Kuvat ja teksti kannattaa suunnitella nettisivuille niin, että ne tukevat tuotetta tai palvelua ja antaa siitä hyvän ja myyvän kuvan. Jos sinulla on paljon kuvia, voit laittaa ne kuvagalleriaan, jotta kuvat eivät tuki nettisivustoa. Tekstin tulee olla SEO optimoitu. Kirjoita helppolukuista tekstiä, joka antaa nopeasti tietoa lukijalle. 

Verkkokaupan tärkein tehtävä on myydä tuotteita.

Nämä neljä asiaa vaikuttavat verkkokaupan myyntiin oleellisesti

  1. Onko tuote haluttu

  2. Onko markkinointi kunnossa?

  3. Verkkokaupan sisällön laatu

  4. Verkkokaupan toimivuus.

On monia muitakin tekijöitä, mutta todennäköisesti asiakkaita riittää, kun nuo neljä asiaa ovat ainakin kunnossa. Verkkokaupan toimintaa voi ja kannattaa aina kehittää, mutta aloita luomalla heti alusta alkaen hyvä pohja verkkokaupalle keskittymällä näihin neljään kohtaan. Oletettavasti sinulla on hyvä tuote, jonka tahdot markkinoille. Ymmärrät kohderyhmäsi tarpeita ja otat huomioon heidän mieltymykset. Kun ymmärrät kohderyhmääsi, osaat luoda heille suunnattua sisältöä.

Kuvien tulee olla laadukkaita ja miellyttää kohderyhmää.

Tekstien sisällöt on suunnattu kohderyhmälle ja tuotetekstit ovat kuvailevia ja myyviä sekä sisältää avainsanoja. Käytä tekstintuottajaa, joka on perehtynyt SEO hakukoneoptimointiin.

Nettisivujen tekijän tulee kyetä varmistamaan, että verkkokauppa toimii hyvin kaikilla laitteilla.

Valitse valokuvaaja, joka on suuntautunut sen kaltaisten tuotteiden kuvaamiseen, kuin omasi ovat.

Voit tuottaa sisältöä myös itse, jos omaat taitoa johonkin erityisesti, mutta verkkokauppaan kannattaa satsata ammattilaisen ottein. Sisällöntuottaminen someen on paljon vähemmän riskialtista. Sinne kannattaakin tuottaa itse sisältöä. Jos verkkokauppa itsessään on ammattimainen, somen tehtävä on tuoda lähempää tuttavuutta yrityksen ja asiakkaan välillä ja itsetuotettu sisältö toimii, kunhan tietää, millaista sisältöä kohderyhmä tahtoo nähdä.

Asiantuntijuus on nyt ja tulevaisuudessa tärkeämmässä roolissa, kuin koskaan aiemmin. Jos sinulla on tietoa, osaamista tai taitoa joltain alalta, olipa se sitten harrastusten, työn, opiskelun tai muualta karttuneen kokemuksen kautta tullutta, siitä voi tehdä asiantuntijuutta. Asiantuntija on sellainen henkilö, joka tietää yhdestä asiasta paljon. Se voi olla vaikka huippuosaaja omalla alallaan tai yhtä hyvin intohimoinen pitsinnyplääjä. Maailma on pullollaan ammatinharjoittajia ja harrastajia, mutta harva tekee siitä sisältöä. Löytyy myös heitä, jotka ovat valmiita työstämään ja tuottamaan sisältöä osaamisestaan. Hyvänä esimerkkinä on nuoret, jotka ovat tehneet itselleen rakkaasta harrastuksesta menestyvän bisneksen sosiaalisessa mediassa. Nuorilla ei ole koskaan aiemmin ollut näin hyvät mahdollisuudet menestyä. Sosiaalinen media on muuttanut maailmaa. Nyt kuka tahansa voi hypätä kameran eteen, tarttua kynään tai mikrofoniin ja alkaa tuottamaan sisältöä, jolla on arvoa katsojille ja seuraajille. Kun tekemisen ympärillä on paljon kiinnostuneita seuraajia, myös mainostajat kiinnostuvat, jolloin osaamisellasi on uudenlaista arvoa niin asiakkaidesi, kuin mainostajien silmissä. Ryhdy siis asiantuntijaksi ja tee osaamisesi ympärille alusta, joka jakaa kiinnostavaa sisältöä ja nostaa yritystoimintasi näkyviin ja kaikkien löydettäväksi. Jos tiedät kaiken valokuvaamisesta, miksi et kertoisi siitä?  Perusta blogi nettisivuillesi, jaa kuvia Instagramissa tai tee videoblogia YouTubeen.  Kun nettisivusi on täynnä hyödyllista tietoa, se saa paljon kävijöitä ja Google alkaa nostaa sivuasi yhä lähemmäs etusivua. Mitä laadukkaampaa sisältöä tuotat, sitä paremmin sijoitut kilpailijoihisi nähden hauissa ja asiakkaasi löytävät palvelusi.

 

 
 
 
 
logo_ilman_tekstia.png
logo_ea.png

Olemme samaa yritysperhettä.

Emilia Alariesto

045 228 5361

Y-TUNNUS 2872151-2

Toimialue Helsinki

  • Facebook
  • Instagram

©2020 Emilia Alariesto nousunen.net