SEO hakukoneoptimointi

  1. Avainsanat

  2. Avainsanojen suunnittelu

  3. Avainsanojen sijoittelu

  4. Sivujen laatu

 

SEO hakukoneoptimointi

Miksi SEO hakukoneoptimointi on niin tärkeä? Koska nykyään palveluita haetaan internetin kautta. SEO auttaa asiakkaitasi löytämään palvelusi netissä. 

 

Tiivistetään hakukoneoptimoinnista pieni tietopaketti, joilla pääset alkuun.

Avainsanat ovat hakusanoja, joilla ihmiset etsivät palveluja, tuotteita tai tietoa internetistä.

Kun kirjoitat hakusanan Googleen, se haluaa etsiä parhaan hakutuloksen, jotta löydät etsimäsi. Google tahtoo olla mestari siinä, että löydät etsimäsi helposti ja hakutulokset ratkaisevat ongelmasi.

Ymmärrät, että sivustoja on kuitenkin hurja määrä, jotka tarjoavat samankaltaisia tuotteita ja palveluita. Näin ollen Googlen on laitettava sivustot jokaiselle ihmiselle parhaaseen järjestykseen. Jos etsit kampaamoa, et varmasti tahdo kampaamopalveluita Rovaniemeltä, jos oma sijaintisi on Helsinki.

Toiset sivustot on optimoitu paremmin, kuin toiset. Jotta yhden sivuston palvelut nousevat hakutuloksissa paremmin, on sille määriteltävä hakusanat. Äkkiseltään olisi helppoa laittaa avainsanaksi kampaamolle ”kampaaja” mutta arvaatkos, kuinka monella muulla kampaajalla on sama hakusana? On siis oltava luovempi.

Hyviä tapoja suunnitella hakusanoja on monia. Yksi tapa on kirjoittaa se yleisimmin käytetty hakusana, jolla palveluasi todennäköisimmin haetaan,  Googlen hakukenttään ja katsoa, mitä Google itse ehdottaa, sillä se todennäköisesti ehdottaa sinulle muita samankaltaisia hakusanoja, joita muut ovat hakeneet.

Esimerkki:

Sinulla on kampaamo Helsingin Ruoholahdessa ja tahtoisit löytää hyvän hakusanan uudelle sivustollesi.

Menet Googleen ja kirjoitat hakusanan ”kampaamo helsinki” Google ehdottaa sinulle muita suositeltuja hakusanoja, kuten ”kampaamo kallio” ja ”kampaamo kamppi”. Nyt ymmärrät, että hyvä hakusana on tarkennettu sijainti, joka olisi tässä tapauksessa ”kampaamo ruoholahti”. Otat tämän hakusanan tietysti heti käyttöön. 

'

Käytä avainsana suunnittelijaa. Se ehdottaa sinulle avainsanoja ja kertoo myös, avainsanakohtaisen hintatarjouksen ja sen, kuinka paljon hakuja kyseisellä avainsanalla haetaan. Valitse avainsana niin, että sillä ei ole kamalasti kilpailua, mutta juuri sinun potentiaaliset asiakkaasi löytävät sinun palvelusi hakusanaa käyttämällä.  Avainsana suunnittelija löytyy täältä

ja voit kirjautua sinne omistamallasi Google tilillä.

 

Avainsanat sijoitellaan tekstiin, joka on nettisivuillasi asiakkaille luettavana. Kirjoita siis tekstiä, joka sisältää valitsemasi avainsanat. Niitä on hyvä toistaa, mutta ei liikaa, sillä Google voi luulla, että yrität huijata hakutuloksissa ja kirjoitat tekstiä, jossa teksti ei enää ole luonnollisesti luettavaa, vaan motiivina on vain päästä hakutulosten ykköseksi. Periaatteessa ne, joilla hakusanoja on eniten, ovat paremmassa asemassa ja pääsevätkin hakutuloksissa kipuamaan ylöspäin, mutta jos tekstiä on sivuillasi vähän ja joka toinen sana on avainsana, tuloksena on kaikkea muuta, kuin laadukasta ja luonnollista tekstiä. Ratkaisuna on nyrkkisääntö max. 10% avainsanoja tekstin sisällöstä. Kirjoita paljon, jotta saat paljon avainsanoja tekstiin, tai tyydy pienempään määrään tekstiä ja keskity klikkauksiin, sillä paljon klikkauksia sivuillesi kertoo Googlelle, että sivustosi on hyvä ja laadukas.

 

Tästä pääsemmekin laatuun. Google haluaa olla mestari löytämään ratkaisuja ongelmiin. Se tahtoo, että sinä löydät mitä etsit. Se onkin aikojen saatossa ehtinyt kehittää palveluaan niin eteväksi, että lähes aina saat vastauksen ja se löytää ratkaisun kaikkiin ongelmiisi. Ei ole siis mitenkään helppoa saada Googlea luottamaan sivustoosi heti. Sinun on kyettävä osoittamaan, että tarjoat jotain, millä on arvoa. Mitä useammin ihmiset klikkaavat sivustollesi orgaanisesti (ilman mainontaa) ja pysyvät sivulla pitkään, sitä laadukkaampana se pitää sivustoasi. Jos ihmiset poistuvat sivustoltasi heti, ei Googlekaan halua laittaa sivustoasi etusivulle muiden löydettäväksi. Tarjoa asiakkaillesi jotain sellaista, mikä saa heidät pysymään sivuillasi pitkään. Mieti asiakaslähtöisesti, että mitä tarjottavaa sivuillasi on kävijöilleen ja ratkaiseeko se ongelmia. Sivujen tulee palvella asiakasta, mutta sinun kannattaa rakentaa sivusto niin, että siellä on myös jotain mielenkiintoista, mikä saa asiakkaan kiinnostuksen heräämään ja pysymään sivustolla kauemmin. Kampaamo voisi esimerkiksi hyötyä kuvagalleriasta, jossa on ennen ja jälkeen kuvia. Se ei yksi riitä laadun takaamiseksi. On myös muita tekijöitä, kuten sivun latautumisnopeus ja mobiiliystävällisyys, mutta, jos sivusi on rakennettu nykyaikaisella alustalla ammattilaisen toimesta, sinun ei tarvitse huolehtia näistä seikoista, vaan keskity mielummin sisällön laatuun. Kehitä sivustoasi siis ajan kanssa . Kysy asiakkailtasi suoraan, mitä he toivovat sivustoltasi ja vastaa heidän tarpeisiin tai ongelmiin.

logo_ilman_tekstia.png
logo_ea.png

Olemme samaa yritysperhettä.

Emilia Alariesto

045 228 5361

Y-TUNNUS 2872151-2

Toimialue Helsinki

  • Facebook
  • Instagram

©2020 Emilia Alariesto nousunen.net